Summer holiday banner.  Beach accessories : straw hat, palm leaves, pink sun glasses, flowers and coconut cocktail on blue turquoise background, top view. Tropical vacation travel concept

Start-up înseamnă multă muncă, în cel mai intens mod cu putință. Cred că cel puțin atâta lucru am lămurit de-a lungul timpului. În aceste condiții, ne punem întrebarea firească: când ne odihnim? Care e cel mai bun mod în care ne putem relaxa, măcar atunci când vacanța ni se oferă forțat, în timpul sărbătorilor de iarnă. În altă ordine de idei, nu putem munci la nesfârșit, riscând să devenim ineficienți. O cercetare făcută în Olanda, oferă sfaturi în privința comportamentului Înainte, În timpul și După vacanță. Cercetarea se referă mai mult la angajați decât la start-up-eri, însă munca este muncă indiferent de calitatea în care o facem. Așadar, fiind imediat după sărbători, care sunt sfaturile referitoare la repornirea motoarelor? 

Dacă v-ați pregătit cum trebuie înainte de vacanță și v-ați bucurat din plin de timpul liber, sunteți departe pe drumul unei reporniri lipsite de probleme. Dar chiar dacă nu ați reușit să setați prioritățile sau să vă pregătiți înainte de vacanță și chiar dacă ați avut de-a face cu plânsete de copii și avioane sau trenuri întârziate sau pierdute, sunt încă lucruri pe care le puteți face pentru a remedia începutul de an.

Faceți un plan. Gândiți-vă că vă întoarceți la muncă, vă reconectați  și apoi o cascadă de task-uri se revarsă asupra voastră. Luați-va jumătate de oră înainte să începeți pentru a întocmi o listă de priorități. Puteți face asta chiar și înainte de a verifica mailul.

Resetați prioritățile. Taskurile cele mai importante de astăzi ar putea fi diferite de cele pe care le-ați lăsat în urmă. Verificați cu persoanele cheie, felul în care au evoluat lucrurile și au schimbat ordinea lucrurilor importante.

Stați puțin timp cu voi înșivă. Întrebați-vă dacă vacanța și-a atins scopul. Vă simțiți mai calm, mai vesel și mai plin de energie? Amintiți-vă câteva dintre cele mai plăcute experiențe din călătoria voastră și folosiți-vă de ele pentru a reporni motoarele. Veți observa că puteți contracara stresul care încearcă să se instaleze. Vă veți reaminti că aveți bateriile reîncărcate și sunteți gata pentru provocări. Timpul petrecut zilnic cu voi, chiar și pentru câteva minute, vă poate aduce o grămadă de beneficii, inclusiv sporirea creativității.

Întregul articol îl găsiți la adresa: 

https://hbr.org/2018/09/how-to-minimize-stress-before-during-and-after-your-vacation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *